0 Vergelijken
  • Vóór 15:30 besteld: zelfde dag verzonden
  • Uitgebreide productkennis
  • Persoonlijk contact
  • Flexibele service
  • 126 JAAR VAKMANSCHAP!
dLDTOko1
17 mei 2021

Kisch - Onderweg van een lineaire naar een circulaire economie

Één van de belangrijkste waardes van het ‘Kisch DNA’ is dat wij elke dag beter willen worden en altijd in ontwikkeling zijn.

Dit doen wij al 126 jaar, van generatie op generatie.

Om er voor te zorgen dat wij deze filosofie aan de generaties na ons kunnen doorgeven, zetten wij onder andere in op circulaire producten om zo ons steentje bij te dragen aan een duurzame wereld.

Door onze samenwerking met Occony kunnen wij nu een aantal circulaire bureaus leveren, het bureaublad is namelijk gemaakt van afvalpapier. Hiermee zijn de nieuwe generatie bureaus volledig recyclebaar met een super strak design en het mooiste: wij dragen bij aan een duurzame toekomst. Win-win-win situatie(!)

 

Wat is circulair? 

In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Het afval is de nieuwe grondstof.

Hergebruik producten/ grondstoffen

In een circulaire economie is afval de nieuwe grondstof. Vrijwel alle producten die Nederlanders in de toekomst gebruiken, worden steeds opnieuw gebruikt. Er is geen sprake meer van de lijn: produceren, consumeren en daarna weggooien.

Dit spaart grondstoffen, het milieu en vermindert de CO2-uitstoot. Het stimuleert innovatie, nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid.

Circulaire economie in de praktijk

Makers van producten houden bij het ontwerp al rekening met hergebruik. Apparaten worden bijvoorbeeld zo ontworpen, dat ze makkelijker gerepareerd kunnen worden. Verder worden producten en grondstoffen zoveel mogelijk opnieuw gebruikt. Bijvoorbeeld door plastic te recyclen tot korrels waar weer nieuwe plastic producten van gemaakt worden. 

Ook zijn er producten die niet vaak gebruikt worden of stilstaan, zoals boormachines en auto’s. In een circulaire economie worden deze producten intensiever gebruikt, door deze bijvoorbeeld met anderen te delen. Hierdoor zijn er per saldo minder producten en dus minder grondstoffen nodig.  

Daarnaast houdt een circulaire economie rekening met de leefomgeving. Bijvoorbeeld door het voorkomen van zwerfafval op straat en in de natuur. De overheid zet hier al stappen in, bijvoorbeeld door gratis plastic tasjes te verbieden.  Meer dan 80% van de consumenten neemt naar eigen zeggen vaak of altijd een eigen tas mee in plaats van een plastic tas uit de winkel.

 

Tags: