0 Vergelijken
  • Vóór 15:30 besteld: zelfde dag verzonden
  • Uitgebreide productkennis
  • Persoonlijk contact
  • Flexibele service
  • 128 JAAR VAKMANSCHAP!
Service & voorwaarden

De historie van Kisch

In 1895 richtte de heer J. Kisch het bedrijf J. Kisch, koperwaren en ijzerwaren-metaalwaren voor de Meubel industrie op aan de Prinsengracht te Amsterdam. In 1928 bracht de heer Kisch zijn allereerste catalogus uit, beginnend met de legendarische woorden: “Gevolg gevend aan een reeds langs gekoesterd voornemen, heb ik het genoegen U hierbij een exemplaar van mijn nieuw afbeeldingenboek toe te zenden.” Nu – 90 jaar later – is ditzelfde boek nog steeds intact en staan er zelfs producten in die vandaag de dag nog steeds geleverd worden door J. Kisch & Zonen.

Na het verblijf op de Prinsengracht verhuisde het bedrijf onder trieste, naoorlogse omstandigheden naar de Achtergracht. Hier werd het bedrijf nieuw leven ingeblazen onder leiding van de zonen van de heer J. Kisch, waarna het bedrijf verder ging onder de naam J. Kisch & Zonen. Een aantal jaren later werd het bedrijf gekocht door familielid Dhr. S.A. Parsser, die het bedrijf een nieuw elan gaf. Tot die tijd verkocht de firma Kisch alleen in de omgeving van Amsterdam. Onder leiding van Parsser en zijn team, heeft Kisch zich in de loop die jaren ontwikkeld tot een grote speler in Nederland in het leveren van meubelbeslag voor de meubelindustrie. 
Toen John Parsser in 1986 het bedrijf van zijn vader overnam vond hij dat Kisch ook de Interieurbouw moest gaan beleveren. Dit bleek een goede zet, want in de jaren die volgde heeft Kisch een transitie doorgemaakt en is Kisch zich gaan specialiseren in het projectmatig beleveren van de Interieurbouwers. 
In 2017 volgde een nieuwe stap, want toen heeft Kisch besloten om te gaan leveren onder twee merken. Het meubelbeslag valt sindsdien onder het merk Fiksch By Kisch. De verstelbare onderstellen en zit-sta werkplekken vallen onder het merk Office By Kisch, waardoor Kisch sindsien ook de kantoor en projectinrichters is gaan beleveren. 

| EEN HECHTE FAMILIE
Vanaf de jaren ‘70 werd Kisch een familie bedrijf in bredere zin
Als eerste kwam John Parsser, de zoon van de heer Parsser, bij Kisch werken. Later gingen ook de zonen van Kisch iconen Leo van Teunenbroek en Hans Groot bij Kisch aan de slag. In de loop der jaren is het familie bedrijf nóg verder uitgebreid. Dezelfde zonen zijn nog steeds werkzaam bij Kisch, maar ook de kleinzonen en kleindochter van de heren Parsser, Groot en Van Teunenbroek zijn inmiddels werkzaam bij de Kisch familie. Sommige leden van het Kisch team werken al tientallen jaren bij het bedrijf, waardoor ook zij echt als familie voelen. Kortom: een familiebedrijf in de breedste zin!

Met recht is J. Kisch & Zonen trots op de historie welke met respect door de familieleden wordt voortgezet.